Få en flot og perfekt have klar til sommeren

De fleste med haver ønsker, at de står snorlige og helt perfekte, når forår og sommer nærmer sig. Så kan man bruge tiden på at nyde synet af en flot have og at gå rundt i den på de dejlige solskinsdage. Men det kræver naturligvis noget forhåndsarbejde, hvis du ønsker at have den flotteste have på vejen, og den vokser bestemt ikke frem af sig selv.

Det kræver typisk en del haveredskaber, for at kunne klippe til og beskære, så alt ser snorlige og perfekt ud. På Lyngeshop.dk finder du en masse tilbehør og redskaber til din have, så du kan få det perfekte resultat, som du måtte ønske det.

1. Beskæring af buske

Dine busker vil i sommerhalvåret vokse vildt og voldsomt, hvis du ikke sørger for at holde dem nede. Derfor er det vigtigt løbende at beskære dine buske. På den måde har du også mulighed for at styre måden, busken vokser på, i forhold til formen. Ønsker du fx runde buske, skal du beskære dem derefter.

2. Tilskæring af græskanter

En græskant tager sig enormt pænt ud, når den er skåret til. Derfor bør du undersøge mulighederne for et værktøj, der kan beskære dine græskanter. Omvendt vil vildtvoksende græskanter hurtigt se rodede ud, og de kan vokse ud på stier og fliser, hvilket vil skabe et mere vildt udtryk, som ikke harmonerer med din ellers ordentlige have.

3. Studsning af grene og træner

Grene på buske og træer, og træer i sig selv, skal også studses og skæres til. Hvis et træ får lov til at vokse helt frit, kan det hurtigt blive stort og række bredt. Det kan endda skabe større skyggeområder i din have, som ikke er hensigten, og derfor skal du sørge for at holde bevoksningen nede, så din have står mere ordentlig og ikke minder om en vildthave.

4. Flotte og farverige bede

Med bede kan du også dele din have op, og med fine kanter kan farverige samlinger af fine blomster og planter i arrangerede bede stå super flot. Det kan gøre en have langt mere indbydende, og disse arrangementer har mulighed for at komplementere det samlede havearrangement, hvor de forskellige elementer er med til at skabe den samlede helhed.

Uanset hvad du vælger, og hvad du har i din have, har du mulighed for at kontrollere det i en sådan grad, at du altid har mulighed for at få en have, der står snorlige og helt perfekt.

Du kan læse videre i artiklen Knivskarp have, der får selv haveentusiasten til at misunde dig?.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *