Få sundt og velplejet hår – læs med her!

Hvordan plejer du bedst muligt dit hår?

Der er ikke noget værre eller mere irriterende end usundt hår, der har et glansløst udtryk og fremstår kedeligt. For at undgå dette er det derfor vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i, hvordan du passer og plejer dit hår bedst muligt. Sundt og velplejet hår ser ofte nyklippet ud – og hvem vil ikke gerne ligne en, der lige er trådt ud af frisørsalonen hver dag?

Der findes mange gode råd til, hvordan du bedst plejer og beskytter dit hår. Der findes dog nogle helt gængse råd, som hverken koster en bondegård eller er voldsomt krævende. Råd man bør indføre i sin daglige hårrutine. Med henblik på at opnå smukt, sundt og velplejet hår.

Beskyt dit hår

Bruger du enten føntørre, glattejern eller andre redskaber, der udsætter håret for maksimal varme, bør du afgjort læse med her! Disse redskaber evner nemlig ikke blot at tørre eller glatte håret. De skader desværre også håret – mere end hvad godt er. Varmen for håret til at knække. Selv knækkede hår kan være svært for en frisør at rette op på igen. 

Det er derfor vigtigt, at du beskytter dit hår, inden du anvender varme redskaber. Der findes et utal af forskellige sprays, der netop har denne funktion. Min fornemmelse siger mig, at det ikke nytter at købe den allerbilligste på markedet. Jeg ville afsøge markedet og læse diverse anmeldelser af produkter. Alternativt kan du også spørge enten din frisør eller din lokale forhandler til råds. De har helt sikkert nogle produkter, de vil anbefale fremfor andre. 

Tilfør dit hår fugt

Det er vigtigt at tilføre håret den fornødne fugt. Det kan gøres på mange måder. Dog anbefaler jeg, at man finder en god hårolie. Olien fungerer bedst, hvis du spørger mig, hvis du påfører den håret efter bad. Håret skal dog ikke være drivvådt, men mere blot fugtigt. Stadiet mellem drivvådt og knastørt. Dog er det vigtigt at huske, at du ofte ikke skal bruge meget olie. Bruger du for meget, vil det ofte fedte dit hår til. 
Desuden anbefaler jeg, at man ikke påfører olien direkte i hånden – men pumper 1-2 gange olie ud i hånden og derefter tilfører det i håret. Jeg foretrækker at vende hovedet nedad – men det er vel smag og behag.

Brug produkter der egner sig til dit hår – brug den rigtige Hårpleje
Hvad end det er hårolie, shampoo eller conditioner er det vigtigt, at finde de produkter der passer til din hårtype. Det er et led i at passe godt på sit hår.

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *