Hvordan rekuterer man nye medarbejdere?

Står du måske og overvejer om du skal rekrutere men er i tvivl om hvordan og hvad det helt nøjagtigt er så undersøg først og fremmest et Rekrutteringsbureau Fyn eller hvor du nu engang er lokaliseret. Rekruttering beskriver den proces, hvor du som arbejdsgiver leder efter arbejdskraft uden for det pågældende firma som du arbejder i, med det formål at udfylde en bestemt stilling. Det kan ses som et synonym for en ansættelsesproces. Ved ekstern rekruttering handler det altså om at tiltrække helt nye medarbejdere.

En vellykket og god rekruttering medfører øget kvalitet og effektivitet og giver samtidig bedre trivsel og færre røde tal på bundlinjen. De rigtige personer i de rigtige job sikrer, at der er gode resultater på arbejdspladsen. Men hvordan får man de rette personer til de rette job? 

De rigtige medarbejdere er vigtige for en god arbejdsplads

Det kan spille en vital rolle både nu og senere at få ansat de rigtige medarbejdere. For når du har kompetente og engagerede medarbejdere tiltrækker det flere af sin slags og bidrager til, at der vil blive skabt prestige omkring arbejdspladsen. Det er især en fordel når man kommer uden for storbyen, da f.eks. fyn kan blive set som et mindre attraktivt sted at arbejde. Ved at have en attraktiv arbejdsplads undgår du at folk ikke vil arbejde for dig. På den måde bliver fastholdelse i sig selv en rekrutteringsstrategi. Kort sagt: Attraktive medarbejdere skaber attraktive arbejdspladser, og når du skal rekrutere så er er en attraktiv arbejdsplads ideel. Især når du ikke kan lokke med den gode billigenhed midt i hjertet af København. Rekruttering handler om at i som virksomhed skal vise hvorfor nogle vil arbejde hos jer og omvendt hvorfor i skal hyre dem.

Ja rekrutering koster men fejlrekrutering koster mere

Som så meget andet i livet så handler rekrutering om resourcer. Det kan være en dyr fornøjelse at rekrutere. Det indebærer planlægningen som kræver tid og ekstra administration som kræver personale, for ikke at tale om opstartsperioden indtil den nye kollega har helt fod på opgaverne. Rekrutering er altså en investering, og derfor kan det give mening at få et rekruteringsbureau til at hjælpe dig. Det er ihvertfald en god måde at sikre dig at en ny medarbejder er pengene  værd for det er dyrt at få nye ind – både når det lykkes, men særligt når det ikke lykkes. Ved at sikre rektrueringsprocessen i første omgang undgår du altså at smide penge ud af vinduet.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *