Hvad er botox egentlig for noget?

Indholdsfortegnelse

Du har højst sandsynligt stiftet bekendtskab med ordet Botox før. Ikke mindst fra reality-stjernerne og andre kendisser har de fleste af os nok et perifært kendskab til denne gift, som bliver brugt inden for skønshedsbehandlinger og plastikkirurgi.

Måske har du endda selv overvejet at få en behandling emd botox? I så fald er det naturligvis en god idé at lave grundig research, søge viden om emnet på troværdige hjemmesider og i faglitteratur, og ikke mindst snakke med kompetente fagfolk, som har forstand på emnet.

I denne artikel giver vi dig ikke en grundig indføring i botox. Du får derimod en kort lille introduktion til, hvad boto egentlig er for en størrelse, og så kan du selv fortsætte din videre søgen efter informationer omkring dette emne andre steder på internettet, i bøger og i snakke med virkelige personer.

Men altså – havd er botox så egentlig for noget?

Skønhed gennem gift

Botox er rent faktisk en gift. Den blev opdaget af en tysk læge helt tilbage i 1897, og dengang gik giften under navnet Pølseforgiftning, eller med det mere videnskabelige navn: Botulinum Toxin. Grunden til at giften fik det lidt besynderlige navn, pælsegift, er fordi netop denne tyske læge fandt ud af, at botox – eller botulinum toxin – opstår når en is type af bakterier lever i tilstrækkelig lang tid i kød, som er opbevaret forkert eller tilberedt forkert.

Med andre ord er botox altså en gift opstået i kød.

Det er dog relativt nyt, at man har fundet ud af, at botox altså kan bruges til medicinsk brug. Faktisk var det først helt hen i år 2000, at vi har i Danmark begyndte at bruge botox til kosmetiske formål.

Men hvad er det så, botox gør, når den kommer ind i menneskekroppe?

Jo, den virker på den måde, at den blokerer nerveenderne i en muskel – nerveimpulserne til musklerne bliver simpelthen blokeret af giften. Det gør, at musklen ikke kan trække sig sammen i nogle måneder – typisk 3 til 6 måneder.

Og fordi musklerne altså ikke kan trække sammen, bliver den hud, som ligger oven over musklen, glat og rynkefri.

Hvad bruger man så botox til?

Botox kan bruges til at ændre forskellige elementer af udseendet. Men giften er særligt egnet til at fjerne især de rynker, som er placeret i den øverste del af ansigtet. Det vil altså sige de rynker, som sidder imellem øjenbrynen, de rynker som sidder i panden og smilerynkerne omkring øjnene.

Klik her og prøv botox i københavn, hvis det er noget, du har behov for.

7 kommentarer til “Hvad er botox egentlig for noget?”

  1. Hejsa, L-s-k.dk Hvis jeg var jer ville jeg måske sætte mig 100% ind i det jeg skrev om. Selvom der er meget rigtigt så rammer i også lige forbi en enkelt gang imellem. 😉 Venligste hilsner fra, Lily L.

  2. L-s-k.dk – Hejsa,
    Ift. Hvad er botox egentlig for noget?, hvor har i så de oplysninger fra. Jeg har oplyst min email adresse og i må meget gerne lige vende tilbage snarest. 😛
    Oscar

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *