Smukke og eksklusive Tudor ure

Indholdsfortegnelse

Er du bidt af en gal urfanatiker, og drømmer du om et unikt og smukt mærke ur, der alligevel ikke ruinerer dig fuldkommen? Så er Tudor ure måske et godt bud. Tudor er et schweizisk urmærke, der er af høj kvalitet, med fede detaljler og i en smuk stil. Det er grundlagt af Hans Wilsdorf tilbage i 1926. Og hvis du synes, du har hørt det navn før, så er det rigtigt. Det er selvsamme mand, der grundlagde Rolex, så der er altså fuldkommen styr på kvaliteten her. Tudor er dog en anden prisklasse end Rolex, som gør, at mange flere, kan være med på dette smukke mærke. Mærkerne har et tæt samarbejde, og Rolex er ligesom Tudors eksklusive storebror, men man kan dog nemt se en masse ligheder mellem de to mærker. Tudors stil er en anelse mere nytænkende og moderne i designet, og navnet Tudor stammer fra Endland fra 1485 – 1603, hvor kongeslægten med samme navn regerede. Det er symbold på, at urene er pålidelige og solide. 

Bag Tudor

Som et billigere alternativ til storebroren, Rolex, blev Tudor grundlagt. Det skulle tilbyde urelskerne mulighed for at købe kvalitetsure til en overkommelig pris, hvis Rolex ville være for dyrt, men til samme kvalitet, som Rolex stadig den dag i dag, er kendt for. I starten brugte Tudor urkasser, optrækskroner og lænker, der var produceret af Rolex. Men Tudor forblev billigere end Rolex, da de ikke brugte værker af den helt samme kvalitet som Rolex. Tudor adskiller sig fra blandt andet fra Rolex ved at bruge et urværk fra ETA. Tudor og Rolex har som nævnt flere ligheder i deres design. Blandt andet var deres stållænker identiske helt op til 1990’erne, og lænkerne var sågar stemplet med Rolex’ navn. Men ét af punkterne hvor lighederne begynder at ophøre, er ved farverne. Tudor har været forgangsbrand for ure med et mere farverigt design, efter deres lancering af for eksempel Tiger Woods Edition-uret, der har en rød urskive. 

Kollektioner

Der findes fem kollektioner bag Tudor; Heritage Black Bay, Pelagos, Fastrider, Grantour og Heritage Chrono. Heritage Black Bay har haft stor betydning for Tudor, ved at have givet stor inspiration til andre urproducenters vintagelignende design. Black Bay er desuden den ene af Tudors to dykkerurekollektioner. Pelagos betyder hav på græsk, og det er en hyldest til den fælles maritime historie, Tudor deler med Rolex. Pelagos har flere funktioner end Black Bay, såsom en heliumventil. Tudor har i dag produceret dykkerure i seks årtier, hvilket har givet dem en vis ekspertise på området, og gjort de to kollektioner yderst vigtige i Tudors portfolio. Hvis man er i situation, hvor man både er motorcykelentusiast og urentusiast, så er Fastrider-kollektionen helt ideel, da den har et sporty og højteknologisk look. Grantour-kollektionen er modsat mere enkel i dens look, samtidig med at den oser af modernitet. Den femte kollektion, Heritage Chrono, er en hyldest til kronograferne i sportslig 70’er design med dens orange sekundviser og firkantede indekser. 

 

3 kommentarer til “Smukke og eksklusive Tudor ure”

  1. L-s-k.dk Kære,
    Jeg gad godt lige tilmelde mig nyhedsbrev, men har i ikke fået det endnu? Mvh.. Anton G.

  2. Hawdy, L-s-k.dk Det er så dejligt at se at der andre der også er totalt vilde med det her
    Med venlig hilsen. Mynte V.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *