Tegn på at I bør gå i parterapi

Hafdis er parterapeut i Århus. Hun hjælper danskerne med at løse deres problemer og udfordringer i parforholdet. Nedenfor har vi samlet en række tegn du kan lede efter, hvis du er i tvivl om I skal gå i parterapi.

1. I skændtes ofte

Nogle par har den samme kamp igen og igen, hvad enten det drejer sig om økonomi eller brudt tillid. At tale med en neutral tredjepart kan være den eneste måde at løse et tilbagevendende problem på. At tackle et problem giver en selv og ens partner chancen for at opbygge et stærkere og  tættere forhold, men det tager ofte et udefraperspektiv at se dette.

2. Det er ikke dig, det er mig

Der er ingen der vil høre de gyldne ord, det er ikke dig, det er mig. Og der er en god grund til: Det handler aldrig kun om en person. Vi bringer uundgåeligt vores individuelle tvivl og usikkerhed ind i vores forhold. Hvis du ikke har det godt med den person, du er blevet til, tager det tid at få hjælp udefra. At gøre det som et par kan hjælpe dig og din partner med at arbejde som allierede. Når du tager ansvar for din egen lykke, kan din partner øve sig på at lære, hvordan du bedst kan støtte dig i dette.

3. Utilfredshed med sexlivet

Det er normalt for folk i langvarige forhold at opleve en utilfredshed i sexlivet. Men det er ikke sundt at blive i samme fase. Hvis du finder dig selv mere tiltrukket af andre eller tænker på utroskab, er det tid til at investere tid, energi og kreativitet i dit forhold. Heldigvis har du og din partner muligheder for at gøre dette. Selv uden parterapi er der en ny overkommelig måde for par at opbygge intimitet på.

4. Gennemgået en større livsændring

Det er almindeligt for par at søge efter terapi eller anden hjælp efter at have oplevet et traume, som utroskab eller dødsfald i familien. Men terapi er også en smart måde at planlægge forud for en stressende overgang, som at have et barn eller starte et langdistanceforhold. Forhold er anstrengt i tider med forandring. At søge hjælp, før de faktisk gennemgår en overgang, giver par mulighed for at foregribe problemer og planlægge en strategi for at arbejde sig igennem dem i opløbet, i stedet for at vente til det måske allerede er for sent at gøre noget.

10 kommentarer til “Tegn på at I bør gå i parterapi”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *