Coronavirus – dette skal du vide

Hvordan skal du forholde dig til coronavirus?

Det er svært at undgå at støde på coronavirus i denne tid. Coronavirus spreder sig hastigt og der florerer mange historier og mirkelkure på nettet. Men hvordan skal du egentlig forholde dig? Er det farligt eller er det hysteri? Er det bare lige som en omgang influenza eller er der grund til at reagere hurtigt og lytte til eksperterne, der ved hvad de taler om?

Du kan finde mere information her, så du ikke skal være usikker på, hvordan du skal reagere. Se her hvis du vil finde den info.

Hvad er coronavirus?

Coronavirus er en influenza-lignende virus, som også går under navnet COVID-19. Vi kender lignende vira fra tidligere epidemier. Det er vira som SARS og MERS. Coronavirus er en virusinfektion i lungerne. Denne virusinfektion kan give høj feber og påvirke luftveje, lunger, bronkier, bihuler og næse. Virusinfektionen kan blive alvorlig, hvis den sætter sig på lungerne eller bronkierne og kan udvikle sig til en lungebetændelse. En sådan tilstand kan være alvorlig, hvis den rammer en, der i forvejen er svag eller har en kronisk sygdom.

Hvad er symptomerne på coronavirus?

Der findes en række symptomer på coronavirus, som du skal reagere på, hvis du oplever dem. Det er vigtigt, at du ikke tager op til lægen, men at du kontakter din læge telefonisk i stedet for.

Følgende symptomer skal du holde øje med:

  • Symptomerne er som ved influenza med feber (>38 grader C)
  • Ondt i halsen
  • Smerter og ømhed i muskler
  • Hoste
  • I nogle tilfælde kan der udvikle sig en livstruende virus-lungebetændelse med svær åndenød, brystsmerter og svigt af vitale organer.

Hvornår skal du kontakte lægen?

Antallet af smittede stiger hurtigt i Danmark lige nu. Det gælder om at mindske smitten og stoppe udbredelsen af coronavirus. Du skal kontakte læge per telefon,  hvis du tror, at du kan være smittet med Coronavirus. På grund af den store smittespredning, skal du udelukkende tage kontakt, hvis du oplever svækkelse af din krop og du vurderer, at der er behov for en lægelig vurdering.

Undgå at smitte andre

Coronavirus er ikke alvorlig for raske og friske mennesker, men det er vores alles ansvar, at sørge for at vi ikke spreder smitten. Det er derfor vigtigt at vi alle lytter til anbefalingerne og påbuddene, der alle har til hensigt, at passe på de svage og dem med kroniske sygdomme. Det er et fælles ansvar!

Følg derfor anbefalingerne om ordentlig hygiejne. Det gælder både din personlige hygiejne, men også i de miljøer du befinder dig i.

Hold dig orienteret og udviklingen.

 

7 kommentarer til “Coronavirus – dette skal du vide”

  1. Christian S. W.

    Konge artikel
    Velskrevet, og jeg er i øvrigt enig med jer Rigtig god aften. Christian

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *