Værd at vide om Corona virus

Det kan være svært at finde hoved og hale i alt det der skrives om Corona virussen i disse dage, derfor er det vigtigt at holde hoved koldt og ikke gå i panik. læs mere om det her og find ud af hvad der er rigtigt og hvad der er forkert. 

Hvad er Corona virus

Corona virussen er en ny virus, der angivelig kommer fra Kina og som har spredt sig til det meste af verden. Virusen smitter som en almindelig virus f.eks. influenzaen ved host, nys og håndtryk. Forskellen på corona og influenzaen ligger i at Corona virussen er en ny type virus og vi ikke har samme modstandskraft over for den, som med influenzaen som vi har været påvirket af siden fødslen og derfor har opbygget et naturligt modstand imod.

Hvem er i farezonen

Alle kan som med en almindelig influenza blive smittet med Corona, men er som en tommelfingerregel kun farlig for mennesker med et svækket imunforsvar. Det der gør Corona så farlig er, at den ofte medfører en meget grim lungebetændelse og det kræver en tur i respirator og for mennesker med et svækket imunforsvar kan det være livsfarligt. En epidemi vil derfor betyde en stor efterspørgsel efter respiratorer, som det danske og udenlandske hospitalvæsen vil have svært ved at opfylde med så kort varsel. 

Hvad kan du gøre

Det er fordi der er så mange mennesker der har et svækket imunforsvar at Corona er så farlig og det er derfor der skal tages en masse forberedelser for at de mennesker ikke bliver smittet. Det du kan gøre er at holde dig væk fra syge, hvis du har været i områder med smittede eller hvis du har været sammen med smittede. Samtidig skal du sørge for at vaske dine hænder grundigt og bruge håndsprit. Hvis du hoster skal du gøre det i dit ærme og ikke i dine hænder. 

Hvis du selv har symtomer på at du er smittet. Hoste og feber bør du kontakte din læge, men under ingen omstændigheder skal du tage på hospitalet, hvor du kan risikere at smitte en masse syge, som ikke har den fornødne modstandskraft. Du vil hvis lægen vurdere det blive sat i karantæne i omkring 2 uger.

Sponsoreret af:

6 kommentarer til “Værd at vide om Corona virus”

  1. Hejsa – L-s-k.dk Jeg er ikke så stor fan af det selv, men konceptet er jeg mega vild med og ved at det er lige noget for en masse af mine bekendte. Rigtig god aften

  2. L-s-k.dk Hawdy, Fed titel: “Værd at vide om Corona virus” 😀 Sjov til side så var det en fin omgang læsning 😛 Dbh. Emma H.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *